De Helpende Hand

Zorg op maat

Aantal Zorguren

De zorg tijdens de kraamweek bevat standaard 8 dagen voor vrouwen die na hun bevalling direct naar huis mogen (of thuis mogen blijven in het geval van een thuisbevalling). Moet u langer in het ziekenhuis blijven, dan worden deze dagen in mindering gebracht van de kraamzorg aan huis. Voor de zorg thuis kunt u kiezen voor 32 uur, 49 uur of 56 uur verdeeld over deze 8 dagen. Dit aantal uren is wettelijk bepaald. Indien u ervoor kiest om borstvoeding te geven, is ons advies om minimaal 49 uur kraamzorg af te nemen.

 

Locatie

Kraamzorg De Helpende Hand is actief in Amsterdam en omgeving.

Intake

Na uw aanmelding via de website wordt er een intake ingepland, ik kom dan bij u langs om de wensen en behoeften van u en uw gezin te bespreken. Ook zullen we dan aan de hand van het Landelijk Indicatieformulier bepalen hoeveel uren zorg u wilt/kunt afnemen. Een tweede indicatiemoment vindt plaats tijdens de kraamweek, dan kunnen het aantal uren eventueel nog uitgebreid worden indien de situatie daarom vraagt.

Kosten

De kosten van de kraamzorg worden door de basisverzekering gedekt. U betaalt een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Indien u aanvullend verzekerd bent, kunt u uw eigen bijdrage (deels) vergoed krijgen. Neem contact op met uw verzekering om hier meer informatie over te krijgen.